Noter İşlem Ücretleri 2020

Evlilik Sözleşmesi Noter Ücreti

Evlilik sözleşmesi, mal sözleşmesi anlamına gelmekte olup yeni evlenecek olan bireylerin ve de evlilik birliği devam etmekte olan kişilerin, evlilikleri süresince ve evlilik birliklerinin son bulması durumunda edindikleri malların paylaşımını kapsamakta, çiftlerin mal paylaşımını düzenlemek amacıyla yapılmaktadır. Aile hukuku kapsamında ele alınan bu sözleşmede, eşlerin edinilen mallar konusundaki hak sahipliği durumu, tarafların mallar üzerindeki hakları ve yükümlülükleri belirlenmektedir.

Hukuki adı; mal rejimi sözleşmesi olan fakat halk arasında evlilik sözleşmesi olarak yer edinen bu sözleşme, evlenecek olan kişiler arasında yapılabildiği gibi evli olan kişiler arasında da düzenlenebilmektedir. Evlilik süresince ve evliliğin sonlanması ile birlikte, edinilmiş olan malların nasıl yönetileceği hususunda düzenlemeleri kapsayan bu sözleşme, özellikle evlilik birliğinin bozulması durumunda bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Evlilik sözleşmesi sayesinde çiftler, çekişmeli boşanmak yerine anlaşmalı olarak boşanabilmektedir.

Evlilik Sözleşmesi Nedir?

Evlilik süresince olduğu gibi evliliğin sonlandırılması durumunda da edinilmiş olan malların nasıl paylaşılacağı, nasıl yönetileceği, pay sahipliği ve hak konusunda düzenlemenin yapıldığı evlilik sözleşmesi, günümüzde son derece medeni bir anlaşma şekli olarak yerini korumaktadır. Bu sözleşme, evlilik esnasında herhangi bir günde yapılabileceği gibi nikah öncesinde ya da nikah sırasında, nikah memuruna verilecek olan bir beyan eşliğinde yapılabilmektedir. Fakat evlilik sözleşmesinin nikah gerçekleştikten sonra değil; nikahtan önce yapılması önerilmektedir.

Evlilik Sözleşmesi Noter Ücreti 2020

Evlilik sözleşmesi, tarafların ek maddeler koydurabileceği ve özel maddeler ekleyebileceği bir sözleşme olduğu için standart bir formu bulunmamaktadır ve işinde uzman avukatlar tarafından hazırlanmalıdır. Hazırlanan bu sözleşme metni, taraflarca imzalanmalı ve ardından noter onayına sunulmalıdır. İmzalanmış fakat noter onayı alınmamış olan evlilik sözleşmeleri geçerli sayılmamaktadır. Dolayısı ile bu sözleşmelerin taraflarca imzalanması ve noterde tasdik edilmesi gerekmektedir.

Evlilik sözleşmesi noter ücreti 2020 yılı itibari ile değişkendir. Çünkü evlilik sözleşmelerinin sayfa sayısı önceden belli değildir ve noterde tasdiklenecek olan çoğu evrakta ücretlendirilme konusunda belirleyici olan sayfa sayısıdır. Fakat ortalama olarak evlilik sözleşmesi noter masrafı 150 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. Dolayısı ile evlilik sözleşmesi noter ücreti konusunda net bir miktar belirtmek mümkün değildir. En sağlıklı ve doğru için noterden bilgi alınmalıdır.

Evlilik Sözleşmesi Örneği

Aşağıdaki bağlantıdan 2020 kurallarına uygun olarak hazırlanmış evlilik sözleşmesi örneğini indirebilirsiniz.

Evlilik Sözleşmesi Örneğini İndirmek İçin Tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir