Dünya Sağlık Örgütü : Kovid-19 uzunca süre bizle olacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) panzehirinin “küresel dayanışma” ve “ulusal birlik” olarak tanımlayarak “Bu virüs, uzunca süre bizimle olacak.” açıklamasında bulundu.

Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde, video konferansı yöntemi ile bir basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu liderliğinde gerçekleştirilecek olan ve gün içerisinde düzenlenen “Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği’ne 40 ülkeye ait liderin katıldığını söyleyen Ghebreyesus, Kovid-19 teşhisi, aşısı ve tedavilerinin araştırılması maksadı ile toplam da 7,4 milyar dolarlık taahhüt edildiğini hatırlattı.

Ghebreyesus, etkinliğin küresel dayanışmanın ilham verici ve güçlü bir göstergesi olduğunu da belirterek”(Koronavirüs’den) her kes eşit bir şekilde korunmalı. Hepimiz güvende olana dek kimse güvende değil.” açıklamasında bulundu.

Remdesivir

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, “Remdesivir” adı verilen antiviral ilaç hakkında Kovid-19 tedavisinde kullanılması hakkında sorulan bir soruya “İlacın potansiyel kullanımı hakkında(ABD’de) çeşitli olumlu gelişmeler var.” yanıtını verdi.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir