DSÖ’den Trump’a: COVID-19 yapay bir virüs değil

Dünya Sağlık Örgüyü Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan, yaptığı açıklamalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın COVID-19’un Çin’in Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvardan geldiği iddiasına yalanlama getirerek, “Bu virüsün doğal bir virüs olduğuna eminiz” açıklamasında bulundu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre de bulunan Cenevre kentinin merkezinde video konferans ile basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Ghebreyesus, COVID-19 pandemisi ile ilgili, “uluslara arası kamu sağlığı acil durumunın” net bir şekilde sürdürüldüğün altını çizdi.

Özellikle de virüsün sağlık sistemi sağlam olmayan ülkelere yayılma ihtimalinden endişe duyduklarını kaydeden Ghebreyesus, bu ülkelerin yardıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

DSÖ Genel Direktörü, örgütün salgına karşı geç harekete geçtiğine dair suçlamaları da bir kez daha reddetti.

ABD Başkanı Trump, ülkesinin DSÖ’ye verdiği fonu askıya alması ile alakalı bir soruya da kısa bir cevap veren Ghebreyesus, “Aslında devamlı temas halindeyiz ve birlikte çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ghebreyesus, kendisine yöneltilen, Trump’ın, COVID-19’un Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvar da oluşturulduğu iddiası ve “DSÖ kendinden utanmalı adeta Çin’in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor” açıklamasına ilişkin bir soru DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir