100 dolar banknotu

Dolar/TL Kritik 6,15 Seviyesinde

Dolar/TL kurunda sonra dönemde artan dalgalanmalar sonucunda her kes kritik 6.15 seviyesine gelen Dolar/TL kurunun nereye gideceğini tahmin etmeye çalışıyor.

Menkul Değer şirketleri kurdaki hareketliliğin artışının ardından bir açıklama yaptılar. Son dönemde yapılan faiz indirimleri nedeniyle Türk Lirası’nı destekleyen reel faiz günden güne azaldığı ifade ediliyor. Özellikle de hem ülkemizde hemde global olarak artar risk iştahı nedeniyle Türk Lirası’nı baskılıyor. Son dönemde faiz indiriminin yapılmayacağı vurgulanmasına rağmen yapılan aceleci faiz indirimleri Türk Lirasını kırılgan bir duruma getiriyor.

Jeopolitik Riskler Artıyor

İnvesting.com Şenay Şerefoğlu tarafından yapılan birtakım değerlendirmelerin ucu jeopolitik risklerden geçiyor. Hem Suriye konusundaki birtakım endişeler hem de Rusya ile istenen diyaloğun sağlanamayışı kırılganlığın devam etmesinin temel nedenlerinden sadece bir tanesi.

Kur için 6.22 seviyesinin oldukça kritik bir nokta olduğunun da altını çizen Şerefoğlu, bu seviyenin aşılması sonucunda Türk Lirası için satış baskısı oluşturacağı için Türk Lirası değer kaybı yaşayarak kritik problemlere sebep olabileceği anlaşılıyor. Bunun sonucunda ise enflasyon ve mevcut göstergelerin yeniden bir şok geçireceğini tahmin etmek zor olmuyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir