Dolar/TL, 7,10′ sınırına yükseldi

Dün 7,05 üstünü gören dolar/TL kurunda yükseliş bugün de sürüyor. Sabah saatleri itibari ile 7,02 seviyelerine kadar çekilen dolar/TL kuru, Merkez Bankası tarafından verilen swap kararı sonrasında 7,0998 seviyesine kadar yükselerek 7,10 sınırını gördü. BİST-100 ise dolar/TL kurundan kaynaklı olarak dünya borsalarının tersine satıcılı seyrediyor.

Koronavirüs nedeni ile haftaya sert satışlar ile başlangıç yapan dünya borsalarında, bugün daha olumlu bir seyir hakim. ABD vadeli kontratlarının yüzde 1 civarı artıda işlem görürken, Avrupa piyasalarının tamamı yükselişte. Asya piyasalarında ise Japonya, Çin ve Güney Kore borsaları bugün de kapalı. Açık olan Asya borsaları ise artıda kapanış yaptı.

Dolar 7,10 sınırında

Dün itibari ile 7,05 üstüne hareket eden dolar/TL, bu sabahki işlemlerde 7,02’e kadar gerileme yaşadıktan sonra yeniden yükselme ataklarına başladı. Merke Bankası tarafından swap limitlerinin yüzde 30’dan yüzde 40’a çıkarılmasının ardından hızlanan yükselişle dolar/TL kuru, gün ortasında 7,0965 seviyesine kadar çıktıktan sonra 6,0998 seviyesine kadar çıktı. Euro/TL ise 7,6901 seviyelerinden işlem görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından dün gerçekleştirilen tahvil ihalesinde 8 milyar 834 milyon lira borçlanma yapılmıştı.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir