Dolar/TL 7.04’ü gördü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Türkiye ile birlikte bazı piyasalar işleme kapalı. Açık olan piyasalarda ise zayıf bir görünüm hakim. Uluslararası hacimsiz piyasalarda dolar/TL 7 seviyesinin biraz üstünde yer alıyor.

Hacimsiz piyasalarda da bugünün en yüksek seviyesi 7.04 olarak tespit edildi. Doların küresel çapta değerlenmesi ile birlikte Amazon ve Apple’ın koronavirüs pandemisine karşı karamsar yorumların da etkili olduğu ifade ediliyor.

Petrol yükselişte

Petrol fiyatlarında bu haftanın başı ile başlayan ve sert düşüşlerin ardından yükselişe geçen petrol, haftanın son işlem gününü biraz düşüşle geçiriyor. Mayıs vadeli baktığımızda haftaya eksi fiyatları gördükten hemen sonra haziran vadeli olarak 10 doların altını gören ABD ham petrolü bugün 20 doları gördü.

ABD ham petrolünde ise yüzde 5’lik artış sonrasında fiyatlar 15:30 itibari ile 19,95 dolar, brent petrol ise yüzde 1 oranındaki artış ile 26,75 dolardan işlem görüyordu.

Bu haftaya 1700 doların biraz altından başlayan spot altın ons fiyatları ise 1675 dolar düzeyinin üstündeki yatay seyrini devam ettiriyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir