Dolar ABD’nin büyüme verisi sonrası 6,95’e geriledi

Koronavirüs salgınının ilerleme hızının azalması ve ABD ile Avrupa’da sınırlı iş başı haberleri ile küresel risk iştahı yeni haftada yükseldi. ABD Dolar Endeksi de haftanın ilk 3 günü düşüş yaşarken küresel hisse senedi endeksleri ise yükselişte

Koronavirüs pandemisinin ilerlerleme hızının yavaşlaması ve ABD ile Avrupa’da yavaştan başlayan sınırlı iş başı haberleri nedeniyle küresel risk iştahı yeni haftada da yükselmeye devam ediyor. ABD Dolar Endeksi ise haftanın ilk 3 günü üşüş yaşarken küresel hisse senedi endeksleri ise yeniden yükselişte.

Bugün açıklanan ABD GSYİH rakamına göre, ABD ekonomisi 2020 yılının ilk çeyreğiyle birlike yüzde 4,8 daralma yaşadı. Reel harcamalar ise %7,6 ile rekor düşüşe geçti. Koronavirüs salgınını Mart ayı itibari ile daha etkili yaşamaya başlayan ülkede son ay yaşanan durgunluk ekonomide yüzde 4,8 daralmaya sebebiyet verdi. Nisan ayını da tamamen kapalı  geçiren ekonomide ise Mayıs ayının 2. yarısında faaliyetlerin başlaması planlanıyor. Ancak bu süreç içerisinde yaşanmış kepenk indirmeler nedeniyle 2. çeyrekte de daralma beklentisi ile ABD’nin yılın ilk yarısını resesyon içinde geçirmesi bekleniyor.

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir