dogalgaz-kdv-indirimi

Doğalgazda KDV Yüzde 1’e İnecek Mi?

Kış aylarının en önemli ihtiyaç talebi olan doğalgazda fiyatların yükselmesi ile birlikte yeni çözümler aranıyor. Bunun sonucunda da tüketiciler birliği tarafından KDV indirimi talebi ortaya çıktı. Tüketiciler birliği doğalgazda uygulanan yüzde 18 KDV oranının düşürülmesini istiyor.

Soğukların bastırması ve kombilerde derecelerin yükseltilmesi ile doğalgaz faturaları da giderek kabarmaya başladı. Buna karşın çözüm önerisi olarak tüketiciler birliği Maliye Bakanlığı ile irtibata geçti ve KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini talep etti.

Eğer beklenen KDV indirimi gerçekleşirse yüzde 17’lik bir indirim yapılacağı anlamına gelecek ve tüketicinin cebine çok ciddi bir şekilde yansıyacak. Örnek vermek gerekirse 500TL’lik fatura 415TL olucak ve tüketicinin kazancı 85TL olacak.

İGDAŞ’tan faturaya 4 taksit imkanı

İgdaş da vatandaşlara kolaylık sağlamak için vade farkı uygulamadan taksitle ödeme imkanı başlattı. 13 bankayla anlaşarak 100 lira üstünde ve 50bin TL’ye kadar olan faturalarda vade farksız kredi kartıyla 4 taksitle doğalgaz faturasını ödemek mümkün olucak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir