Bu Ülke Bitcoin İle Vatandaşlık Veriyor!

Kripto para birimleri arasında en önemli tür olan bitcoin, tüm dünya’da tutulmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre Okyanusya ülkesi olan Vanuatu bitcoin ile vatandaşlık vereceğini duyurdu. Peki Vanuatu kaç bitcoine vatandaşlık verecek? İşte detaylar…

Vatandaşlık Veren Ülkeler Hangileri?

Para ile vatandaşlık veren ülkelerin sayısı oldukça fazla. Ancak bu ülkeler bir kaç bin TL ile sizlere vatandaşlık vermiyor. Vanuatu ülkesi bile vatandaşlık vermek için kişilerden talep ettiği tutar tam 49,3 btc ! Ülkemizde şuanda 1 btc (bitcoin) değeri ortalama 42 bin TL olup, hesaplama yaptığımızda 2 trilyonluk bir ücret söz konusu. Zaten vatandaşlığa geçen birinin legal işler yaptığı çok az bir ihtimal olup, bu parayı verme ihtimali yüksek! Bu nedenle bir çok birey, para karşılığında vatandaşlık almak isteyebilir. Vanuatu, İngiltere merkezli Yeni Ekonomi Vakfı’nın (NEF) da aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşlar tarafından, “insanların ortalama ömür beklentisi, hayattan memnuniyetleri ve ekolojik ayak izi göz önüne” alınarak yapılan bir hesaplamanın sonucu, 2006 ve 2010’da dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke seçildi.

vanuatu nerede

Vanuatu, “yatırım pasaportu” adıyla, gündemde en çok yer edinen kripto para karşılığında dileyen insanlara vatandaşlık vereceğini açıkladı. İlk olarak Investment Migration Insider sitesinde yayınlanan haber yerel halkı oldukça şaşırtsa da Vanuatu Vatandaşlık Ofisi Başkanı Samuel Garae ülkenin direk ödemeleri kabul edeceği iddialarının yanlış olduğunu söyledi ve “Vatandaşlık Komisyonu belirlenmiş regülasyona göre yalnızca dolar kabul edecektir” dedi. Antigua, Grenada ve Malta’dan sonra para karşılığında vatandaşlık teklif eden ülkeler arasında katılan Vanuatu, dünyanın en güçlü 34. pasaportu ve en mutlu insanların ülkesi unvanlarını koruyor.

vanuatu tatil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir