Bu Bankalar Hesap İşletim Ücreti Almıyor!Aidat Almayan Bankalar 2018

2018 hesap işletim ücreti almayan bankaların olduğunu bilmeniz sizlerin yararına olacaktır. Zira 6 aylık veya yıllık olarak tüketicilerin banka hesaplarından kesilen ücretler oldukça fazla.

Hesap İşletim Ücreti Yasal Mı?

Ülkemizde hizmet veren bankaların çoğunluğu hesap işletim ücreti veya hesap masrafı adı altında kesinti tarifesi uygulamakta. Süre baz alınarak 6 ay veya yılda bir kez kesilebilen hesap işletim ücreti ; vadesiz, vadeli ve yatırım hesaplarından alınabiliyor. Bu durum tüketicilerin ” hesap işletim ücreti yasal mı ” soruların yanıtlarını merak ettirmekte. Zira tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurularda, bu işletim ücreti kesintisinin yasal olmadığı belirtilmiş ve kesilen ücretlerin iadesi talep edilmiştir. Bankalara sunulan cevap metinlerine istinaden verilen bu bilgiler eşliğinde bankalar, sonuca istinaden bir hafta içinde kestiği ücreti geri iade etmektedir.

Yasal olmayan bu hesap işletim ücreti için ne yazık ki çoğu banka müşterisi haberi olduğu halde hakem heyetlerine başvurmadığı için bu ücretlerin kesilmesine tepki göstermemekte. Bu durum sonucunda bankalar ne yazık ki her yıl bu ücreti keserek, tüketicilerin aynı işleme girmesine teşvik etmektedir. Bu duruma maruz kalmak istemeyen bireyler ise farklı arayışlara yönelerek banka hesaplarını farklı bankalara yönlendirmekte.

Hangi Bankalar Hesap İşletim Ücreti Almıyor?

Her banka hesap işletim ücreti alacak diye bir şeyin olmadığını belirtelim. Şimdi bu bankaların hangileri olduklarına bakalım zira bu bankalar tüketicilerden kendi müşterilerinden hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapmamaktadır.

Enpara.com Hesap İşletim Ücreti Almıyor ; Yıllardır finansbank alt yapısında hizmet veren enpara.com hesap işletim ücreti veya aidat almamaktadır. Üstelik eft ve havale ücretleri de bedava olup, her hangi bir kesinti yapılmıyor. 2018 yılında ise kredi kartını çıkartacak olan enpara.com bu sayede müşterilerine kart aidatını kendilerinin nakit olarak vereceğini belirtti.

Onegaranti Hesap İşletim Ücreti Almıyor; 2 yıldır aktif olarak tercih edilen onegaranti uygulaması mobil cihazlarda kullanıma açıldı. Garanti alt yapısında hizmet veren bu uygulama sayesinde havale ve eft ücretsiz olup, hesap işletim ücreti alınmıyor.

Kuveyt Türk Seninbankan hesap işletim ücreti almıyor; Bir kuveyt türk hizmeti olan seninbankan.com ile de eft havale ücretleri kesilmiyor. Üstelik hesap masrafı da alınmadığını belirtelim. Başvurular seninbankan.com üzerinden yapılıyor.

Cepteteb masrafsız bankacılık ; Bu uygulama ve site sayesinde havale veya eft masrafı alınmıyor. Buna ek olarak hesap işletim yok. Bankada yapılan tüm işlemleri bu uygulama aracılığı ile yaparak karlı bir dönem geçirebilirsiniz. Teb bankası kredi kartını kullanarak (teb bonus) yılda 1500 TL lik bonus puan kazanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir