Borcu Kapatmadan Kredi Notunu Artırma Yöntemi Bulundu!

Bankalar kredi onayı verirken ilk etapta kişilerin kredi notuna bakarak onay verdiğini belirtelim. Ancak borcu olanlar için kredi notunun düşük olduğu bilinen bir gerçek. Kredi notunu artırmak isteyen borçlu vatandaş ise çözüm yolları aramakta.

Kredi Notunu Artırma

Kredi notu düşük olanlar ise nasıl kredi alabilecekleri konusunda kararsız kalabilir. Kredi notu artmadığı sürece bankalardan kredi onayı alma durumu oldukça düşüktür. Bu nedenle önceliğiniz kredi notunu (puanı) artırmak olmalıdır. Bankalar ise bu konuda müşterilerine bir çok fikir sunarak, düşük puanı nasıl artırabilecekleri konusunda bilgiler sunar. Bunlardan bazılarına baktığımızda;

  • Borçları kapatmalı
  • Limiti az olan kredi kartı kullanımı
  • Düşük miktarlı kredi başvurusu
  • Borçların zamanında ödenmesi.

Yukarıdaki etkenler kredi notunu doğrudan etkilemektedir. Sizlerde kredi notunun düşük olmasından yakınan bir birey iseniz aşağıdaki bilgileri kullanarak kolayca kredi notunu artırabilirsiniz.

Kredi Notunu Hızlıca Artırma Yöntemi

Bu yöntemi çok az kişi bilmekle beraber banka çalışanları dahi bilmediğini söyleyebiliriz. 2018 yılı ortalarına doğru düzenlenen veriler dahilinde artık kredi notunu kolay ve hızlı bir şekilde artırmak mümkün! Peki nasıl?

Kredi notunuz şuanda düşük ve bu puanı yükseltmek için bir kredi kartı başvurusu yapmanız gerekiyor. İlgili süreç 60 günü aldığı için findeks kredi notunu artırmak sizlerin ellerinde. Yapmanız gereken düşük limitli bir kredi kartına sahip olmak. (1500 TL) Sonrasında buradan her ay 400/500 TL olacak şekilde harcama yapmak ve kredi kartı ekstresi geldiği gün son ödeme tarihini beklemeden borcu vermek. Bu şekilde 2 ay devam ettiriyor ve ödemelerinizi son ödeme tarihine bırakmadan kapatıyoruz. İlgili süreç 2 ayı bulduğu için önceki ile sonraki findeks kredi notu puanı arasında +400 / +500 puanlık artış olacaktır.

Bu şekilde yapılan olumlu davranış, kredi puanı düşük olan bireylerin artık kredi notunun artmasına vesile olacak ve yeni kredi başvurusu yapma hakkına da erişebilecekler. KKB ve TBB tarafından gelen son verilere göre düşük limitli kredi kartı dahi alamayan bir müşterinin, aynı işlemleri banka kartları ile yapma fırsatı var. Banka kartları ile harcama yapılması ve bu borçların da zamanından önce kapatılması pozitif etki yapacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir