Bakan Akar : Yıl başından bu yana 1359 terörist etkisi hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Akar tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak tarihinden bu yana operasyonların olduğu bölgelerde 1359 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Dün meydana gelen operasyonlarda çeşitli bölgelerdeki 17 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bu yana operasyon bölgelerinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1359 oldu.” dedi.

Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Umut Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ile Milli Savunma Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu ile Şuay Alpay’ın katılmış olduğu ve dün meydana gelen görüşmede, Bakanlık faaliyetleri ele alındı.

Akar, toplantıda yaptığı değerlendirmede, bir taraftan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla da mücadele devam ederken öteki taraftan da Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele harekatlarının da aynı kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

TSK’nin 5 operasyon bölgesindeki faaliyetlerinin hız kesmeden aynı gidişatta devam ettiğini dile getiren Akar, sözlerini de şöyle sürdürdü:

“Bu operasyonların devam etmesi bizim için oldukça mühimBununla beraber bu alanların, buralardaki Mehmetçiğin de hiçbir şekilde bu virüsten etkilenmemesi lazım. Bunun için muhteşem çaba gösteriliyor. Hem arazideki uygulamaları hem de Bakanlık, Genelkurmay ve Kuvvet karargahlarında buna yönelik planlama emekleri oldukça ciddi şekilde sürdürülüyor. Bunun sonucunda oldukça şükür şu ana kadar mühim bir noktaya gelindi, faaliyetlerimiz de kazasız belasız devam ediyor.”

Akar, teröristle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, “Dün meydana getirilen operasyonlarda çeşitli bölgelerdeki 17 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bu yana operasyon bölgelerinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1359 oldu. Mehmetçiğimiz hem virüse hem de teröristlere karşı büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla görevlerini yapıyor.” diye konuştu.

Yurt içi ve sınır ötesinde sıkıntılı arazi ve hava koşullarında görevlerini büyük bir başarıyla yerine getiren kahraman Mehmetçiğe hayırlı, başarı göstermiş görevler dileyen Akar, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

TSK’nin Kovid-19 salgınıyla savaşım mevzusunda ilk günden itibaren hem bireysel hem de kurumsal önleyici koruyucu tedbirleri planlayarak uygulamaya başladığını hatırlatan Akar, şunları söylemiş oldu:

Bilhassa bakanlık bünyesinde Koronavirüs ile Savaşım Merkezi’nin (KOMMER) kurulmasının derhal peşinden Sıhhat Bakanlığı ve ilgili bakanlık, kurumlarla oluşturulan yoğun koordinasyon sonrasında bu mücadelemizi bu seviyelere getirdik. Mücadeleye yönelik planlamalarımız devam ediyor, her türlü olasılıklara karşı tedbirlerimizi almayı sürdürüyoruz. KOMMER her bir vakanın birebir takip edeni mevzusunda büyük başarı sağlamış oldu. Sahayı sürekli gözlemliyor ve tüm tedbirleri proaktif olarak alıyor.”

 

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir