ATMden Kesintisiz Para Çekilebilir Mi?

ATMden Kesintisiz Para Çekilebilir Mi?

Kredi kart sahipleri ATM üzerinden pek çok işlemlerini yapabilmektedir. Bu işlemlerin arasında para  çekmede yer alıyor. Nakit ihtiyaçlarını banka aracılığı ile karşılamak isteyen kişiler hemen ATM yoluna başvuruyor. Fakat ATM üzerinden para çekerken de para kesintileri  yaşandığı olabiliyor. Bankaların, insanlardan almış  olduğu para çekim kesintileri de şikayetlerin artmasına neden oluyor.

Günlük hayatımız içerisinde artık en yaygın yöntemlerden biri haline gelen ATMden  para çekmek, maddi anlamda  işimizi kolaylaştırırken diğer yandan da kesinti yapmasıyla sinir  bozucu hale dönüşebiliyor. Kartsız olarak 500 TL gibi bir ücret çekmek isteyen kişilerden banka tarafından 15 TL para çekme kesintisi konuyor. Bu duruma itiraz eden vatandaşlara verilen yanıt ise kartsız işlemden kaynaklı  olduğu, kartlı yapıldığında bu ücretin kesilme yeceği. Fakat her ne olursa  olsun banka sizden kesinti alıyor.   ATM üzerinden yapacağınız hangi işlemlerde kesinti alındığını merak ediyorsanız şu şekilde ifade edebiliriz.

  • Ekspertiz ücreti kesintisiz
  • Tahsis ücreti kesintisi
  • Taşınır ve taşınmaz rehin tesis ücreti kesintisi
  • Hesap işletim ücreti  ve para çekme ücreti

Yukarıda ki işlemleri yaptığınız taktirde ise para kesintisiyle karşı karşıya kalmış  olacaksınız. Çağımızda artık teknolojik donanımların gelişmesi ile birlikte insanlarda parasal anlamda ki ihtiyaçlarını bu gibi yollara başvurarak karşılamaya çalışıyor. Her ne kadar dijital ortamda yapılan işlemler hayatı kolaylaştırırken de bazen de can sıkıcı olabilecek durumları da ortaya çıkarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir