Aselsan Dijital Paraya Merak Sardı! Aselsan Hisse Yorumları

Savunma sanayisinde ülkemizin köklü şirketlerinden biri olan Aselsan, son yıllarda dikkatleri üzerine çeken kripto para teknolojisine merak sardı. Şirket mühendislerinin bilgilerine göre blockchain teknolojisini savunma mekanizmaları için uyarlanabilmesi için çalışmaları önümüzdeki süreçte başlanabileceği haberi geldi.

Savunma Sanayisinde Aselsan Farkı!

Ülkemiz ve dış ülkelere savunma sanayisi olarak bir çok ürün satışı yaparak alanında lider olmaya devam eden aselsan, tüm ülkelerde hızla sıçrama yapan ve teknoloji alanında bir devrin başlamasını sağlayacak olan blockchain teknolojisine merak sardı. Söz konusu ülkemizde alt yapıda hizmet verecek olan şirketlerin önümüzdeki günlerde borsa istanbul’da yerini alacağının açıklanmasının ardından, aktif rol oynayacak şirketlerin hangileri oldukları merak edilmeye başlandı.

Borsa İstanbul’da şuan için kripto para teknolojisini sağlayacak olan firmanın olmadığını belirtelim. Ancak gelen açıklamalara göre ve dünya ülkelerinin bir bir kendi dijital cüzdanlarını devreye alarak hızlanması nedeni ile Türkiye’nin de yakın zamanda kendi dijital parasını çıkarması ve bankalar ile ortak bir planda buluşması beklenmekte.

Aselsan Dijital Paraya Merak Sardı!

Aselsan kripto para teknolojisinde yapacağı adımların neleri kapsayacağı merak konusu. Zira gelen bilgilere göre savunma sistemi araçlarında tıpkı blockchain alt yapıyı kullanabilecekleri ön görülmekte. Türkiye’de kurulması beklenen çip fabrikalarında blockhain alt yapısından faydalanabilecekleri söz konusu olabilir.

Aselsan şirket olarak gelişmekte olan tüm teknolojik faaliyetlere kapısının açık olduğu belirtilmiş. Hali hazırda yurt içi ve yurt dışından alınan siparişlerin giderek artması, şirketin tüm dünyada tanınmasını sağladı. Öte yandan 2018 yılında Arabistan savunma sanayisinin Türkiye’den de sipariş alabileceği ve bu siparişlerin Aselsan tarafından karşılanması beklenmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir