Akbank

Akbank

Akbank; müşterilerinin finansal ihtiyaçları çözümleyebilmek adına yeni ürünler ve yeni kanallar üreten önemli Türkiye bankalarından biridir. Türkiye’ de finansal ve bankacılık sektöründe birçok yeniliği müşterilerine ulaştırabilmiş bu banka sektörde tam 72 yıldırvar olmaktadır.

Akbank’ın temel faaliyetleri arasında; ticari bankacılık, kurumsal ve yatırım bankacılığı, KOBİ bankacılığı, bireysel bankacılık, hazine bankacılığı, ödeme sistemleri ve özel bankacılık gibi uygulamalar bulunmaktadır.

Akbank İletişim

Akbank; müşterilerinin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek ve ulaşılabilirliğini artırabilmek adına bankacılık hizmetlerinde teknolojinin gücünden fazlasıyla yararlanmıştır. Akbank’ la iletişime geçebilmek için müşteriler; resmi internet sitesinden, telefon bankacılığından, mobil bankacılık hizmetlerinden, SMS bankacılığından gibi uygulamalardan yararlanabilmektedir. Akbank’ın resmi internet sitesi olan, www.akbank.com üzerinden iletişim sağlayabilmek mümkündür. Bunun yanı sıra, telefon bankacılığından yararlanabilmek için 444 25 25 ve 0850 222 25 25 numaralarını aramaları yeterli olacaktır. Bankanın mobil bankacılığından yararlanmak isteyen vatandaşların ise, Apple Store ya da Android Google Play üzerinden ‘’ Akbank ’’ uygulamasını indirmeleri gereklidir.

[toggle title=”Müşteri Temsilcisine Direk Bağlanma”]Akbank telefon bankacılığı hizmetini kullanabilmek için 444 25 25 ya da 0850 222 25 25 numaraların tuşlanması gereklidir. Telefon bankacılığı işlemlerinde, müşteri temsilcisine ulaşabilmek için öncelikle yapılacak işlemin kısaca anlatılması gereklidir. Sesli yönlendirme sonrasında telesekreter konuşması başlayacaktır. Bu durumda telefon numarası sistemde kayıtlı olan kişilerin, öncelikle ‘’4’’ tuşuna basması, sonrasında ‘’2’’ ye daha sonra ise ‘’0’’a basması gereklidir. Kayıtlı olunmayan bir telefondan arama yapılıyor ise; öncelikle istenen bilgiler girildikten sonra, bu işlemler uygulanmalıdır.[/toggle]

[toggle title=”Telefon No Güncelleme”]Türkiye’nin önemli bankalarından biri olan Akbank, finans ve banka faaliyetlerinde olan yenilikleri ve imkânları müşterileriyle paylaşabilmek adına, müşterilerinin telefon numaralarının güncel olmasına özen göstermektedir. Telefon numarasını değişmiş vatandaşların güncelleme yaparak bunu bankaya bildirmesi gereklidir. Bunun için 444 25 25 ya da 0850 222 25 25 telefon bankacılığı üzerinden irtibata geçilerek telefon numarası güncellemesi yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra mobil bankacılık işlemlerini kullanarak telefon güncelleme işlemleri yapılabilmektedir. Tüm bu uygulamaları kullanmayan vatandaşlar için ise Şube veya ATM’leri kullanılarak, yeni telefon numaralarını kaydetme işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Adres Bilgileri Güncelleme”]Türkiye’ nin güvenilir ve müşterisine önem veren bankalarından biri olan Akbank için, güncel adres kullanımı da büyük önem taşımaktadır. Müşterilerin kredi kartı ya da banka kartına ulaşabilmeleri adına, adreslerinin güncel olması gerekli olacaktır. Adres bilgileri değişmiş vatandaşların 15 gün içerisinde bankaya bunu bildirmeleri büyük önem arz eder. Adres değişikliği yapmış kişiler 444 25 25 ya da 0850 222 25 25 numaralı telefon bankacılığını kullanarak müşteri temsilcisine yeni adresini bildirmesi gerekir. Bunun yanı sıra adres doğrulama işlemleri internet bankacılığı menü işlemlerinden de yapılabilmektedir. Tüm bunları kullanmayan vatandaşlar ise, kendilerine en yakın Akbank şubesine giderek, adres bilgilerini güncelleyebilmektedir.[/toggle]

Akbank Kredi Faiz Oranları 2020

Akbank; kendi müşteri olan ya da müşterisi olmayan tüm vatandaşlar için uygun faiz oranları ile kredi imkânı sağlamaktadır. Banka tüketiciler için; ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi olarak çeşitli krediler vermektedir. Akbank kredi faiz oranları 2020 alınan kredinin çeşidine göre farklılık göstermektedir.

Akbank ihtiyaç kredisi 2020 oranı tüm müşteriler için %1,13’ tür. En az 1000 TL ihtiyaç kredisi çekilebilirken, tutara göre en fazla 60 ay vade imkanı bulunmaktadır.

Akbank taşıt kredisi2020 faiz oranları ise, sıfır km taşıtlar için 36 aya kadar %1,10, 36 aydan sonraki taksitler için ise %1,08’dir. İkinci el taşıtlar için faiz oranı ise; 36 aya kadar %1,13, 36 aydan sonraki taksit sayıları için ise, %1,11’dir.

Akbank konut kredisi 2020 faiz oranları ise; %0,99’dur. Kredi tahsis ücreti kredi tutarının binde 5’i olarak belirlenmiştir. Akbank’ta ticari, KOBİ, tarım gibi özel durumlara özel de kredi imkânı sağlanmaktadır. Bu gibi özel durumları bulunan vatandaşlar, internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve şubelerden bilgi alabilmektedir.

Akbank Kredi Kartları

Banka değerli müşterilerine özel olarak 4 ayrı Akbank kredi kartı çeşidi imkanı sunmaktadır. Bu kartlarda ayrı ayrı birçok özellik ve avantajlar bulunmaktadır. Bu kartlar;

  • Akbank Neo 1e1,
  • Axess Platinum,
  • Wings Black,
  • Axess Gold kredi kartlarıdır.

Akbank kredi kartı ile müşteriler taksitli alışveriş yapabilir, alışveriş yaptıkça puan kazanabilmektedir. Bunun yanı sıra bazı kredi kartlarında mil biriktirerek indirimli uçak bileti imkanı da bulunmaktadır.

Akbank kredi kartı başvurusu yapabilmek için internet sitesinden yararlanılabilmektedir. Bunun yanı sıra internet bankacılığı ve şubelerden kredi kartı için başvuru yapılabilmektedir.

Akbank Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Türkiye’ nin başarılı bankalarından biri olan Akbank’a kredi kartı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlardan bazı belgeler istenmekte ve bazı özellikleri taşımaları beklenmektedir. Akbank kredi kartı başvurusu yapılırken,

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
  • Bankanın sisteminde otomatik olarak çıkmadığı durumlarda, maaş bordrosu ya da gelir belgesi,
  • Kredi kartı başvurusu yapan kişilerinikametgah belgesi
  • Kredi kartı başvurusu yapan kişilerin varsa, son 6 ay içerisinde adına düzenlenmiş fatura gibi belgeler istenmektedir.

Akbank kredi kartı başvurusu yaptıktan sonra, internet adresi ya da internet bankacılığı üzerinden kredi kartı alım sürecinin olumlu ya da olumsuz olup olmadığı da incelenebilmektedir.

Akbank Kredi Kartı Limit Sorgulama

Akbank kredi kartı limit belirleme işlemi; kişilerin gelir durumu ve kendi istekleridoğrultusunda belirlenebilmektedir. Akbank’ta kredi kartı limit sorgulama işlemi yapılabileceği gibi, limit artırma veya azaltma işlemi de yapılmaktadır.

Kart limitini öğrenebilmek için 444 25 25 ya da 0850 222 25 25 numaralı telefon numaralarını arayarak kredi kartı limiti öğrenilmektedir. İnternet bankacılığı bulunan müşteriler ise, kredi kartı hesap ekstresini inceleyerek kart limitinin ne kadar olduğunu öğrenebilmektedir. Yine Akbank müşterileri, en yakın Akbank şubesine giderek müşteri ve kart bilgileri ve kart limitleri hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir