31 ile giriş çıkış yasağı yeniden uzatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 30 büyükşehir ile Zonguldak’a giriş çıkış yasağının 1 gün daha uzatıldığını duyurdu. Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı ile birlikte süreç değerlendirildikten sonra nihai karar verilmiş olacak.

Koronavirüs pandemisine karşı alınan tedbir kapsamında 31 ilde bir süredir devam etmekte olan kısıtlamalar ile alakalı kararın, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Kabinesi sonrasında tedbirin kapsamı ile alakalı karar alınacağı açıklanarak, şu ifadeler yer aldı:

“Ancak büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak’ta şehir giriş-çıkış kısıtlamalarının 3 Mayıs Pazar günü saat 00.00 itibarıyla sona erecek olması nedeniyle Pazartesi günü toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yapılacak değerlendirme ve karar süreci ile kısıtlamanın bitiş saati arasında tedbirlerin devamlığı için bakanlığımızca 81 valiliğine gönderilen genelge ile 31 ilimizdeki kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb) yapılacak tüm giriş ve çıkışlar, daha önce belirtilen usul ve esaslara göre 4 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’a kadar uzatılmıştır.

“Bazı vatandaşlar istisna”Bu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın (istisnalar hariç olmak üzere) bu süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde verilecek karar doğrultusunda 4 Mayıs Pazartesi günü 31 ilimize ilişkin şehir giriş-çıkış kısıtlaması tedbirinin kapsamı ile ilgili bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır.”

Yazar: Ali Yerkazan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir