2022 3 Aylık Maaşları Artık Kapıda Ödenecek!

3 aylık maaşı olarak verilen ve halk arasında yaşlılık maaşı resmi adı ile 2022 maaşı olan bu maaşları, yapılan düzenleme sonrasında artık kapıda ödenecek! Bu düzenleme ile gelen yeniliklere bakıldığında, yaşlılık parası alanların bir çok avantaja sahip olacağı belirtildi.

3 Aylık 2022 Maaşları

Ülkemizde 65 yaş aylığı olarak her 3 ayda bir ödenen maddi durumu kötü olana veya hiçbir sağlık güvencesi olmayanlara devlet tarafından verilen bir maaş türüdür 2022 maaşları. Başvuruların bizzat şahsen olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne giderek yapılması gerekiyor. En önemli kriter ise hane başına düşen gelir miktarıdır.

2022 3 aylık maaş ödemelerini alanlara 2018 yılında getirilen düzenlemeler ile beraber bedava sağlık hizmeti sunulacak. Devletin bu gibi bakıma muhtaç olan vatandaşlara engelli veya 65 yaş üstü olanlara evde sağlık hizmeti sunuyor. Bu hizmete hiçbir ücret alınmamakla beraber, devletin bu sağlık hizmeti için herkese kapılarını sonuna kadar açacak. Bedava sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenlerin yapması gereken sadece 444 3 833 numarasını aramak yeterli oluyor. Evde sağlık hizmeti adı altında verilen adrese gün içinde sağlık personelleri gelerek hem bilgilendirme hem de tedavi hizmeti sunmakta.

Engelliye, Yaşlıya Bedava Ulaşım İmkanı

2018 yılında gelen düzenlemelerden biri de 65 yaş üstü olanlara ve engelli bireylere ulaşım kolaylığı sağlaması. Buna göre şehir içi demir, deniz ve otobüs gibi taşımalarda ücretsiz yararlanacak. Gelen düzenlemelere göre yaşlıların demir ve deniz yolları gibi hatlardan alacağı biletlerin %50 sini devlet karşılayacak.

Yapılması gereken ise alınan faturaları aile ve sosyal politikalar bakanlığına göndermek. Son düzenlemeye bakıldığında ise yaşlılar için ücretsiz bakım hizmeti devreye alındı. Kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç olan bireylerin 60 yaş üstü, engelli, özürlü, aile bireylerinin bakmadığı kişilere huzur evi ve bakım evlerinde ücretsiz olarak bakılmasını sağlamakta. Burada 65 yaş üstü aranmamakla beraber bakıma muhtaç olması kafi. 2022 maaşı alanların artık sağlık sorunları nedeni ile maaşlarını çekemedikleri durumlarda yani PTT veya bankaya gidecek durumu olmayanların maaşları 2018 yılından itibaren kapıda ödeme haline dönüştürüldü. Bu maaşı almak isteyenlerin SGK’ya gidip dilekçe vererek konutta maaş almak istiyorum demesi yeterli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir