0,49 Kredi Faizli TOKİ 100bin Sosyal Konut Projesinde Son Başvuru 15 Ocak 2020

16 Aralık 2019 tarihinde başlayan başvuru sürecinde sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve yatay mimarinin uygulanacağı projelerde, piyasa faizlerinin çok altında olan 0,49 aylık kredi faizi ile 240 ay vadede konut sahibi olmak mümkün olucak.

Yapılan açıklamalarda projeye ilginin çok yüksek seviyede olduğu söyleniyor. 81 ilde yapılacak, 75m2 ve 100m2 olarak değişen çeşitli 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak projeler için 1 milyonu aşkın başvuru yapıldığı söyleniyor.

Başvurular arasında en yüksek başvurunun İstanbul’da olduğu belirtiliyor. İstanbul’da Arnavutköy, Başakşehir ve Kayaşehir bölgelerinde 10bin adet konut yapılması ön görülüyor.

100bin Sosyal Konut Projesine Başvuru nasıl yapılıyor?

TOKİ’nin projesine başvuru yapabilmek için tek şart 25 yaşını doldurmak ve Türk vatandaşı olmak. Fakat ev sahibi olabilmeye hak kazandığınız takdirde sözleşme imzalama aşamasında hane halkı gelirinizin 5500tl altında olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Bu rakam İstanbul için ise 6000tl olarak belirlenmiş durumda.

Başvurularda şehit yakınları ve gazilere öncelik tanınacak ve en az %10 kontenjan bu vatandaşlara ayrılacak. %5’lik kontenjan ise en az %40 engelli olan vatandaşlara ayrılacaktır. Geri kalan kontenjanlara şartları sağlayan vatandaşlar başvurabilecektir.

Başvuru yapabilmek için Ziraat Bankası veya Halk Bankası şubelerine 2+1 daire için 500tl, 3+1 daire için ise 1000tl yatırılması gerekiyor. Çekilecek kuralar sonucu ev sahibi olmaya hak kazanılmadığı takdirde bu bedel başvuru sahibine iade edilecek. Eğer hak kazanılırsa da bedeller ödeme planından düşülüyor olucak.

Başvurular E-devlet üzerinden yapılabiliyor

15 Ocak 2020 tarihi başvuru son günü olduğundan dolayı, kolaylık açısından henüz başvurunuzu yapmadıysanız E-devlet üzerinden başvurunuzu kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıdaki başvuru linkini kullanarak hangi projeye başvuru yapacağınızı seçebilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu

Başvuruyu gerçekleştirdikten sonra Ziraat Bankası tarafınıza SMS gönderecek ve bu mesajdaki hesap nosuna başvuru bedelini yatırarak başvuru işlemini kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

100bin Sosyal Konut Projesinde Ödeme Planı Nasıl?

TOKİ 100bin Sosyal Konut projesinde ev sahibi olmaya hak kazandığınız takdirde piyasa şartlarından çok daha uygun koşullarda ev sahibi olma imkanınız oluyor.

Yüzde 10’luk peşinat sonrasında geri kalan miktarı 0,49 aylık konut kredisi taksidiyle kira öder gibi ödüyorsunuz. Tam rakam projenin şehrine göre belirlenecek olmakla beraber, 75-85m2’lik 2+1 dairelerde aylık 894TL’den başlayan, 100m2’lik 3+1 dairelerde ise aylık 1022TL’den başlayan fiyatlarla olucak.

Bugün Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre 100bin konut projesine başvuru yapan toplam kişi sayısı 1milyon 92bin 741 oldu.

2020 100bin Sosyal Konut Projesi Kuraları Ne Zaman?

TOKİ ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi başvuruları 15 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona erdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak konutlara başvurular 16 Aralık’ta başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldığını açıkladı. Projedeki konut sayısının çok üstünde başvuru olduğundan dolayı, sözleşme yapmaya hak kazananlar, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası ile belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kuralar şubat ayı içerisinde çekilecek. Kesin tarih belli olduğu zaman sitemizden açıklayacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir